Sökmotoroptimering viktigt för företag

Sökmotoroptimering (SEO) är processen att påverka synligheten för en webbplats eller en webbsida i en sökmotors obetalda resultat - ofta kallade "naturliga", "organiska" eller "förtjänade" resultat.'
Vi är specialister på att optimera webbplatser så att de syns bättre i sökmotorerna. Vi arbetar med strategi och utveckling men också operativt med webbteknik direkt på webbplatsen.

- Högre placeringar: Våra tekniker för sökmotoroptimering hjälper din webbplats att rankas högre på sökmotorns resultatsidor (SERP), vilket innebär att fler människor kommer att se din webbplats.

- Ökad trafik: Fler personer som ser din webbplats innebär fler potentiella kunder och därmed mer försäljning.

- Bättre avkastning på investeringar: Jämfört med andra marknadsföringsmetoder online är sökmotoroptimering ett av de mest kostnadseffektiva sätten att generera leads och försäljning från din webbplats.

- Större synlighet: En väloptimerad webbplats kommer att ses av fler människor, vilket ökar varumärkeskännedomen och räckvidden.

 

Vi arbetar med Sökmotoroptimering i tre steg:

  1. Vi gör en SEO Audit. Hälsokontroll för att hitta fel som påverkar ranking negativt.
  2. SEO Optimering och Reparation. Vi reparerar och arbetar med hemsidan för att ta bort de fel som påverkar rankingen negativt.
  3. Vi arbetar långsiktigt med att förbättra och behålla ranking med Aktiv SEO.

Sökmotorer rankar webbplatser högre om de har en bra design, är lätta att använda och innehåller unikt innehåll.

 

Sökmotoroptimering är ett sätt att få din webbplats att synas så högt som möjligt i sökresultaten. Sökmotorer belönar webbplatser som tillhandahåller relevant information och unikt innehåll, som är lätta att använda med korrekt design eller kod från början så att de rankas högre än andra!

För att rankas högre i sökmotorerna är det viktigt att ha en väl utformad och kodad webbplats. Det finns många sätt att göra detta med SEO-tekniker.
Det primära målet för att skapa en estetiskt tilltalande webbplats är inte bara vad besökarna ser utan också hur de upplever ditt innehåll, vilket påverkar deras beslut om de stannar kvar vid ett visst tillfälle på sidorna eller inte.

Målet med en sökmotor är att belöna saker som är användbara och intressanta. För att göra detta fokuserar de på att tillhandahålla relevant information med lättanvända funktioner samt korrekt design/kod så att du snabbt kan hitta det du söker!


1. SEO Audit – En fullständig analys av din webbplats

 

Hur beter sig din webbplats? Vi tittar under huven.

- SEO Audit avslöjar alla potentiella problem på din webbplats som hindrar den från att rankas på Google

Med vår SEO Audit genomsöker vi alla sidor på webbplatsen. Ni får sedan en rapport med visualiserade diagram, flaggning av alla SEO-problem samt rekommendationer om hur man löser problemen. 

- SEO-utredningen görs med hjälp av flera olika mätvärden och spårningsverktyg mot över 2000 definierade SEO-problem
 
- Öka kontakter och försäljning utan dyr reklam

2. SEO Optimering och Reparation

 

I steg två går vi igenom, reparerar och optimerar hemsidan utifrån de rapporter och fel vi hittat i steg ett.

Vi justerar sökord som hemsidan innehåller, optimerar text, struktur, kopplingar till analysverktyg och ser till att hemsidan inte innehåller fel som påverkar rankingen negativt.


3. Aktiv SEO

 

Aktiv SEO går ut på att vi efter steg ett och steg två, följer kunden i 6 månader eller längre för att följ upp, rapportera förändringar och justera optimeringen för bäst resultat. Det innebär att vi inte bara 1. identifierar problemen och 2. fixar dem utan vi ser till att ni förbättrar er position jämfört med era konkurrenter.

Med Aktiv SEO arbetar vi med ökning av trafik, konverteringar, sökordsoptimering och kampanjer. Aktiv SEO är speciellt bra för företag som har internet som sin primära försäljningskanal och där förändringar/utveckling hos konkurrenter kan på verka den egna verksamhetens resultat.